همکاری تلسکوپ های جیمز وب و چاندرا برای ثبت تصاویر کیهانی خیره کننده

همکاری تلسکوپ های جیمز وب و چاندرا برای ثبت تصاویر کیهانی خیره کننده نیو وبلاگ: به گزارش نیو وبلاگ، تلسکوپ فضایی جیمز وب و چاندرا برای پرده برداری از تصاویری جدید و دیدنی از کیهان با یکدیگر همکاری کرده اند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از اس اف، تلسکوپ فضایی جیمز وب اخیرا با یک کاوشگر فضایی دیگر ناسا همکاری کرده است تا مجموعه ای از تصاویر خیره کننده از کیهان نزدیک به ما را جمع آوری کند.
اخترشناسان با گردآوری داده های ثبت شده توسط رصدخانه ی پرتو ایکس چاندرا ناسا و جیمز وب، نگاهی تازه به دو کهکشان، یک سحابی و یک خوشه ستاره ای انداخته اند.
چهار تصویر ترکیبی انتشار یافته در روز ۲۳ مه، پرتوهای ایکس چاندرا را با داده های فروسرخ حاصل از تصاویر جیمز وب که پیش از این انتشار یافته بودند، ترکیب کردند. هر دو طول موج با چشم غیرمسلح نامرئی هستند. تیم ناسا همینطور از داده های تلسکوپ فضایی هابل(نور مرئی) و تلسکوپ فضایی بازنشسته اسپیتزر(مادون قرمز)، XMM-نیوتن آژانس فضایی اروپا(اشعه ایکس) و تلسکوپ تکنولوژی جدید رصدخانه جنوبی اروپا(نور مرئی) استفاده کردند.
دانشمندان ناسا در یک بیانیه رسانه ای توضیح دادند: این شگفتی ها و جزئیات کیهانی با تبدیل داده ها به رنگ هایی که انسان می تواند درک کند در دسترس قرار گرفتند.
آن چه را که این تلسکوپ های فضایی مشاهده نمودند در ادامه می توانید مشاهده کنید.
مسیه ۱۶ (سحابی عقاب)
این منطقه معروف از آسمان اغلب با عنوان «ستون های آفرینش» شناخته می شود. تصویر جیمز وب ستون های تیره ای از گاز و غبار را نشان داده است که چند ستاره نوظهور که هنوز درحال شکل گیری هستند را پوشانده است.


خوشه ستاره ای NGC ۳۴۶
این یک خوشه ستاره ای در یک کهکشان مجاور به نام ابر ماژلانی کوچک در فاصله حدود ۲۰۰ هزار سال نوری از زمین است. جیمز وب کمک کرد تا ستون ها و کمان هایی از گاز و غبار که ستارگان و سیارات در طول شکل گیری خود از آنها بعنوان ماده ی اولیه استفاده می نمایند، آشکار شود. ابر ارغوانی سمت چپ که توسط چاندرا مشاهده شد، تنها چیزی است که از یک انفجار ابرنواختری باقی مانده است.


کهکشان NGC ۱۶۷۲
این یک کهکشان مارپیچی است، اما اخترشناسان آنرا بعنوان مارپیچ «میله ای» دسته بندی می کنند. ناسا می گوید: در مناطق نزدیک به مرکز آنها، بازوهای کهکشان های مارپیچی میله ای عموما در یک نوار مستقیم از ستاره ها در سرتاسر مرکز قرار دارند که هسته را در بر می گیرد، برخلاف سایر مارپیچی ها که بازوهایی دارند که تا هسته خود می پیچند. داده های چاندرا همینطور اجرام فشرده ای مانند ستاره های نوترونی یا سیاه چاله ها را یافت که مواد ستاره های نزدیک را به سمت خود می کشند.


کهکشان مسیه ۷۴ (کهکشان فانتوم)
مسیه ۷۴ هم یک کهکشان مارپیچی مانند کهکشان راه شیری ما است. این کهکشان حدود ۳۲ میلیون سال نوری از سیاره ما فاصله دارد. اخترشناسان M۷۴ را کهکشان فانتوم می نامند چونکه نسبتا کم نور است و تشخیص با تلسکوپ های کوچک تر دشوار است.





0.0 / 5
820
1402/03/06
14:44:59
تگهای مطلب: تكنولوژی , تلسكوپ , دانشمند , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی