برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
به گزارش نیو وبلاگ، دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ از روز گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ شروع به کار کرد و تا امروز، ۶ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، محمدجواد شایگان فرد، دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی ضمن اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره های قبل پرداخت.
وی در مورد انتخاب محورهای این کنفرانس تصریح کرد: کمیته ی علمی کنفرانس بین المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس برگزید که همچون آنها میتوان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک چین و رمزارز، تعامل انسان و کامپیوتر، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم افزاری وب، کسب و کار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط شناسی وب، وب و جامعه اشاره نمود.
دبیر کنفرانس بین المللی وب پژوهی در ادامه اضافه کرد: ما در این کنفرانس به تمامی مباحثی که در ارتباط با حوزه وب می شد هم توجه کردیم و صرفا به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم انسانی و… را هم تشویق کردیم تا در این عرصه ورود کنند. تعداد ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته مهم اینست که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.
وی اظهار داشت: مقالات و پژوهش هایی گوناگونی به زبان هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. قابل ذکر است سال جاری حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین المللی است.
*مسئله اجتماعی، چاره اجتماعی دارد
همینطور در ادامه این کنفرانس آرش حیدری عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ بعنوان سخنران ویژه در رابطه با شکاف دیجیتال(گفتاری در رابطه با نسبت فضای مجازی و فضای اجتماعی) نکاتی را بیان کرد.
حیدری اظهار داشت: «مسئله اجتماعی، چاره اجتماعی دارد» این گزارهی کلیدی محوریتی اساسی در فهم علوم اجتماعی دارد. فقدان مواجهه با این گزاره باعث می شود که برای حل مسائل اجتماعی مسیرهایی غیر اجتماعی پیموده شود و این مسیر ضرورتاً با شکست مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: فهم امر اجتماعی همواره نسبتی با مفهوم فضا دارد. فضای اجتماعی در حدفاصل کنش ها، تعامل ها و روابط میان افراد شکل می بندد و چیزی را خلق می کند که «حوزه عمومی» نامیده می شود. حوزه عمومی عرصه تعاملات نمادین و معنادار انسان ها است و مجموعه وسیعی از الگوهای تعاملی را در بر می گیرد.
عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه تشریح کرد: این شبکه تودرتو که حاصل کنش و واکنش میان انسان هاست ساختاری نظام مند به خود می گیرد و به سیستمی سیال بدل می شود. این سیستمِ سیال واجد کلیتی می شود که چیزی بیشتر از تک تک اجزای آن است. این تبیین بدان معناست که «جامعه جمع جبری تک تک افراد نیست» بلکه نظامی است که در نتیجهی تعاملات جزئی واجد یک کلیت می شود و امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… را در بر می گیرد. از این حیث جامعه یک کلیت است، یک فضای خلق شده است که بخش ها، اجزا و خرده نظام هایی دارد.
حیدری اظهار داشت: با این مقدمه، فضای مجازی را باید زیرمجموعه فضای اجتماعی دانست. خطای رایج در فهم رابطه میان فضای اجتماعی و فضای مجازی آنجاست که گاه این دو را اینهمان فرض می کنند و فهم امر اجتماعی و فضای اجتماعی را به فهم فضای مجازی تقلیل می دهند. درست در این نقطه است که مفهوم شکاف دیجیتال موضوعیت می یابد.
او همینطور اظهار داشت: جنس و نوع و کیفیت دسترسیِ کاربران به فضای مجازی تابع شرایط اجتماعی آنهاست. نابرابری ها، تضادها و تعاملات اجتماعی در فضای مجازی بازتولید می شوند. به عبارت دقیق تر شکاف هایی که در قلمرو اجتماعی در سطوح مختلف (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی) تولید می شوند در قلمرو مجازی تکرار و تثبیت می شوند. درست در همین نقطه است که در رابطه با فهمِ نسبت فضای اجتماعی و فضای مجازی احتیاج به بازاندیشی اساسی وجود دارد.
عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ تصریح کرد: فروکاست فهم فرایندهای اجتماعی، مسائل اجتماعی، و فضای اجتماعی به فضای مجازی به معنای نادیده گرفتن منطق درونیِ امر اجتماعی است. فضای مجازی مبتنی بر بازنمایی است، این که چه کسی در چه جایگاهی توان بازنمایی بیشتری دارد بیشتر از آنکه به فضای مجازی ارتباط داشته باشد به فرصت ها و امکاناتی وابسته است که در فضای اجتماعی کسب شده است. ازاین رو بازنمایی فضای مجازی همواره واجد شکافی بنیادینی است با آن چه در فضای اجتماعی درحال رخ دادن است. ازاین رو این مبحث برای مفهوم پردازیِ نسبت میان این دو فضا و توضیح چگونگی بازتولید روابط نابرابر اجتماعی در فضای مجازی است.
روز اول این مراسم با حضور اساتید و مهمانانی از مرکز تحقیقات مخابرات، وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، ایرانداک، جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی و…. حضور داشتند و در این کنفرانس جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد.
منبع: newweblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب