موفقیت محقق برتر دانشگاه تهران در استحصال آهن و ترکیبات جانبی با ارزش از منابع تیتانومگنتیتی

موفقیت محقق برتر دانشگاه تهران در استحصال آهن و ترکیبات جانبی با ارزش از منابع تیتانومگنتیتی نیو وبلاگ: محقق برتر ارتباط با صنعت دانشگاه تهران، توانست آهن و ترکیبات جانبی با ارزشی نظیر وانادیم و فرووانادیم را از منابع تیتانومگنتیتی در ایران استحصال کند که این محصولات در صنایع فولادسازی و ساخت باتری های وانادیمی به کار می آید.


مهدی قراباغی، دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، در گفت و گو با ایسنا، درباره ی قابلیت روش تدوین شده برای این طرح پژوهشی اظهار داشت: این روش علاوه بر تولید آهن، قابلیت تولید وانادیم، و برخی آلیاژها همچون فرووانادیم را هم دارد.
به گفته ی ایشان، تولید فرووانادیم ارزش افزوده بسیار زیادی دارد؛ به نحوی که میزان ارزش افزوده تولید فرووانادیم چندین برابر فولاد است که این توانایی از دستاوردهای مهم این پروژه تحقیقاتی است.
*استفاده از وانادیم در ساخت باتری و صنایع کاتالیست از مزایای این طرح تحقیقاتی
این دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، از دیگر نکات حائز اهمیت را پتانسیل و انعطاف پذیری در بخش تولید محصولات از منابع تیتانومگنتیتی برشمرد و اضافه کرد: قابلیت تولید محصولات وانادیم به شکلی است که برای صنایع باتری سازی کاربرد بسیار دارد.
قراباغی با اشاره به اینکه باتری های وانادیمی در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد، در ادامه اضافه کرد: کاربرد این باتری ها به شدت رو به افزایش است. علاوه بر این، تولید ترکیبات وانادیم در صنایع کاتالیست، قابلیت کاربردی دارد که از دیگر مزایای این طرح است.
این محقق برتر ارتباط با صنعت دانشگاه تهران، درباره ی پروژه استحصال آهن و ترکیبات جانبی با ارزشی نظیر وانادیم و فرووانادیم از منابع تیتانومگنتیتی توضیح داد: در مطالعات اولیه، کنسانتره تیتانومگنیت با عیار بالا و راندمان مناسب از دو معدن با عیار پائین(عیار آهن کمتر از ۱۰ درصد) و وانادیم حدود ۱/۰ درصد (یک دهم درصد) با روش های فیزیکی تولید شد.
قراباغی اشاره کرد: در ادامه این پروژه باتوجه به مشکلات گوناگون کنسانتره های تیتانومگنتیتی، مطالعات و تحقیقات در مرزهای دانش برای یافتن راهکاری بمنظور برطرف نمودن مشکلات این کنسانتره ها و استحصال آهن و وانادیم از آنها انجام شد.
وی افزود: قسمتی از هزینه های این تحقیقات بوسیله طرح های کاربردی ارتباط با صنعت تامین شد که این طرح ها سبب شد که من به عنوان مجری برتر ارتباط با صنعت دانشگاه تهران در جشنواره پژوهش آبان ۱۴۰۲ معرفی و تجلیل شوم.
این دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، درباره ی روش تحقیق این پروژه هم چنین توضیح داد که روش تدوین شده برای کاربرد ذخایر تیتانومنیتی در تولید فولاد و آهن، مبتنی بر استفاده از روش های فیزیکی در مرحله اول، و ترکیب روش های فیزیکی و شیمیایی در مرحله دوم است.
قراباغی، با اشاره به اینکه روش مورد استفاده برای تولید فولاد، فرووانادیم و ترکیبات وانادیم از کنسانتره تیتانومنیتیت در دو بخش انجام شده است، در ادامه اشاره کرد: بخش نخست برای تولید کنسانتره تیتانومنیتیت، همه مراحل آزمایشگاهی، پایلوت و صنعتی را با موفقیت به انتها رسانده است و بخش دوم که بخش بسیار مهم تر بوده و حاوی نوآوری و ابداع است، مراحل آزمایشگاهی را با موفقیت به پایان رسانده و نیاز است که مراحل پایلوت آن صورت گیرد.
*ایجاد برخی تغییرات در پروسه پایلوت های خارجی از نوآوری های طرح کنونی
قراباغی، با اشاره به اینکه چنین پایلوتی در داخل از کشور وجود نداشته و بمنظور انجام پایلوت، به راه اندازی پایلوت در داخل کشور، و یا استفاده از پایلوت های خارج کشور دراین زمینه نیاز است، در ادامه اشاره کرد: البته نیاز است که برخی تغییرات در پروسه پایلوت های خارجی صورت گیرد که ناشی از نوآوری طرح فعلی است. بدیهی است که با انجام مطالعات پایلوت، دانش فنی آزمایشگاهی، بمنظور استفاده صنعتی مدون شده و سبب ایجاد چشم انداز روشن در صنایع تولید فولاد و محصولات فولادی نوین و صنایع در رابطه با وانادیم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ایران ذخایر مناسب تیتانومگنتیتی دارد که به سبب نیاز به تکنولوژی پیچیده، از این فرآورده معدنی برای تولید فولاد در کشور استفاده نمی گردد، در ادامه توضیح داد: فرآوری ذخایر تیتانومنیتیت محدود به پرعیارسازی محدود این ذخایر و اختلاط آن با سایر کنسانتره های مگنتیتی است.
این محقق برتر کشور، مشکل اصلی ذخایر تیتانومنیتی، را وجود تیتانیوم در آن ذخایر برشمرد و اضافه کرد: این موضوع(وجود تیتانیوم) به ایجاد مشکلات مختلفی در کوره های ذوب منجر گردیده است و بدین جهت به سبب وجود این مشکل، استفاده از این ذخایر بصورت مجزا در کشور انجام نشده و به شکلی صورت مساله پاک شده است.
قراباغی افزود: پس در ارتباط با ذخایر غیرمگنتیتی کشور شامل هماتیت و تیتانومنیتیت مشکلات کم عیار از یک سو و مشکل تیتانیوم از طرف دیگر، سبب استفاده نکردن از آنها در فرآیند تولید فولاد کشور شده است.
وی تصریح کرد: این در حالیست که این ذخائر علاوه بر آهن، وانادیم هم دارند که ارزش اقتصادی بسیار زیادی دارد و یکی از فلزات ارزشمندی است که در لیست فلزات بحرانی خیلی از کشورهای پیشرفته همچون آمریکا و استرالیا قرار داشته و تولید و فرآوری آن اهمیت به سزایی دارد.




منبع:

0.0 / 5
5720
1403/04/31
10:58:50
تگهای مطلب: اقتصاد , باتری , پروژه , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی