دمای هوا، متغیری تأثیرگذار از همان آغاز زندگی
ارتباط میان فصل لقاح و چربی های بدن شما!
به گزارش نیو وبلاگ، تاریخ تولد امکان دارد تنها عددی روی شناسنامه نباشد. پژوهشی تازه نشان داده است شرایط آب وهوایی در زمان لقاح می تواند بر سوخت وساز بدن در بزرگسالی اثر بگذارد.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، در بدن انسان دو نوع چربی وجود دارد: چربی سفید و چربی قهوه ای. چربی سفید مسئول ذخیره سازی انرژی است و چربی قهوه ای نقشی فعال در تولید گرما و مصرف انرژی ایفا می کند. چربی قهوه ای زمانی فعال تر می شود که دمای محیط پایین تر باشد. بنابراین در هوای سرد، بدن از راه چربی قهوه ای گرما تولید می کند و کمتر چربی سفید ذخیره می سازد.
در حالی که عواملی مانند رژیم غذایی و ورزش، نقش اصلی را در وزن و چربی بدن بازی می کنند، نقش دما و فصل تولد در تنظیم این فرآیندها، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
شناخت تاثیر شرایط محیطی بر چربی قهوه ای به این علت اهمیت دارد که فعالیت این نوع چربی با مصرف بیشتر انرژی و کاهش چربی های ناسالم در بدن ارتباط دارد. با عنایت به شیوع چاقی و بیماری های متابولیک در جوامع امروزی، بررسی عواملی که می توانند به شکل طبیعی فعالیت چربی قهوه ای را بالا برند، می تواند به درک بهتر سازوکارهای بدن و طراحی راهکارهای پیشگیری کمک کند؛ اما تا پیش از این، کمتر پژوهشی تاثیر فصل و دمای زمان لقاح را در انسان ها بررسی نموده بود.
تاکشی یونه شیرو و همکارانش از دانشگاه توهوکوی ژاپن، پژوهشی انجام داده اند که به بررسی نقش شرایط آب وهوایی قبل از لقاح در فعالیت چربی قهوه ای در بزرگسالی پرداخته است. این محققان، فعالیت چربی قهوه ای را در بیشتر از ۶۸۰ فرد سالم بررسی کردند و آنرا با فصل و دمای زمان لقاح آنها مقایسه کردند.
در این مطالعه، فعالیت چربی قهوه ای، میزان تولید گرما و شاخصهای سوخت وساز بدن افراد، به شکل غیرتهاجمی اندازه گیری شد. شرکت کنندگان از گروههای سنی مختلف بودند و داده ها بگونه ای گردآوری شد که شامل شرایط دمایی محل سکونت والدین در دوره قبل از لقاح هم باشد. دمای سرد بین ۱۷ اکتبر تا ۱۵ آوریل و دمای گرم بین ۱۶ آوریل تا ۱۶ اکتبر تعریف شده بود.
یافته ها که در نشریه معتبر Nature Metabolism انتشار یافته اند، نشان می دهند اشخاصی که لقاح آنها در فصل های سرد انجام شده است، در بزرگسالی چربی قهوه ای فعال تری دارند. این فعالیت بیشتر با مصرف انرژی بالاتر، تولید گرمای بیشتر، شاخص توده بدنی پایین تر و ذخیره کمتر چربی در اطراف اندام های داخلی همراه بوده است. نکته مهم این بود که نوسانات دمایی روزانه و میانگین پایین تر دمای محیط در دوران قبل از لقاح، اثر قابل توجهی بر این روند داشت.
در نتیجه، محققان دریافتند که فعالیت چربی قهوه ای در انسان می تواند از همان مراحل اولیه رشد تحت تاثیر شرایط محیطی باشد. این یافته می تواند نگاه جدیدی به نقش محیط در تنظیم سوخت وساز بدن بیندازد و حتی در آینده راه را برای سفارش هایی در زمینه حاملگی باز کند.
اهمیت این مطالعه در آن است که نشان داده است تنظیم سوخت وساز بدن امکان دارد نه تنها به سبک زندگی بزرگسالی، بلکه به شرایطی که فرد حتی قبل از تولد در آن قرار داشته هم ارتباط داشته باشد. باآنکه هنوز احتیاج به تحقیقات بیشتر در این خصوص وجود دارد؛ اما این نتایج می توانند راه را برای پژوهش های تازه در رابطه با جلوگیری از چاقی و بیماری های متابولیک هموار کند.
منبع: newweblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب