ابداع ژلی شبیه به مغز با قابلیت یادآوری و فراموشی!

ابداع ژلی شبیه به مغز با قابلیت یادآوری و فراموشی! دانشمندان ژاپنی موفق به ایجاد یك هیدروژل شده اند كه مانند مغز انسان توانایی فراموش كردن و یادآوری دارد.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، مغز ما نه تنها مسائل را به یاد نمی آورد، بلکه آنها را فراموش هم می کند. باآنکه امکان دارد این مورد یک محدودیت به نظر برسد، اما چیزی است که حالا در یک هیدروژل شبیه سازی شده است و می تواند حتی کاربردهای عملی هم داشته باشد.
این ماده توسط دانشمندان دانشگاه "هوکایدو" در ژاپن تهیه شده و اغلب آن از آب تشکیل شده است. در ساخت آن همینطور از پلیمرهای حساس به دما که به نام "پلی آمفولیت" شناخته می شوند، استفاده شده است. این پلیمرها باعث پایداری و ساختار نگهدارنده ژل می شوند که حاوی آب زیادی است.
محققان برای نشان دادن قابلیت های شبیه به مغز این هیدروژل، با قرار دادن لایه ای از آن بین دو صفحه پلاستیکی که قسمت بالای آن دارای شکل یا حروف بریده شده بود، شروع کردند. سپس این ژل در یک ظرف آب سرد غوطه ور شد و که سرما سبب شد این ژل کوچک شود و مقدار زیادی از آب آن بیرون برود که در اصل به مفهوم این بود که شکل یا حرف موجود روی آن ناپدید شد و به یک تخته خالی شفاف تبدیل شد.
سپس این ژل به یک ظرف آب گرم منتقل شد که سبب شد قسمت در معرض دمای این هیدروژل با جذب آب و تورم واکنش نشان دهد، در حالیکه بقیه ژل بی تاثیر ماند. سپس هنگامی که این ژل بلافاصله باردیگر در آب سرد قرار گرفت، آن مناطق متورم شدند و به لطف پدیده ای به نام "سرخوردگی ساختاری"(structure frustration) به شکل مات و مرئی درآمدند که سبب شد اشکال یا حروف باردیگر دیده شوند.
سپس با گذشت چند ساعت که کل ژل خنک شد و آب جذب شده را رها کرد، تصویر از بین رفت و ناپدید شد.
گفته می شود هر چه ژل مدت زمان طولانی تری در آب گرم یا داغ قرار بگیرد، بیشتر طول می کشد تا تصویر در آب سرد از بین برود. این برخلاف روشی نیست که مغز ما بر مبنای آن کار می کند، چون که ما چیزهایی که بیشترین زمان را صرف آنها کرده ایم یا اتفاقاتی که در شرایط خاص برایمان افتاده، عموماً مواردی هستند که مدت طولانی تری آنها را به یاد می آوریم.
علاوه بر این مشخص شد که اگر ژل درست بعد از مات شدن تصویر از آب سرد بیرون برود، آن تصویر تحت تاثیر کشش یا نوسانات دمای هوای محیط قرار نمی گیرد.
پروفسور کونپنگ کوی به همراه پروفسور جیان پینگ گونگ، این تحقیق را به عهده داشته است.
پروفسور "کانپنگ کوی" که به همراه پروفسور "جیان پینگ گونگ" این تحقیق را رهبری کرد، می گوید: سیستم حافظه شبیه به مغز این هیدروژل برای بعضی از برنامه ها مانند پیام های قابل ناپدید شدن در مسائل امنیتی قابل بکارگیری است.
این تحقیق در مجله PNAS انتشار یافته است.




منبع:

5.0 / 5
2085
1399/05/09
11:45:32
تگهای مطلب: دانشگاه , دانشمند , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی