روی موش ها تست شد

اسپرمیدین داروی ضد پیری بدن

اسپرمیدین داروی ضد پیری بدن به گزارش نیو وبلاگ محققان ˮدانشکده پزشکی هانوفرˮ راهی را برای پیشگیری از بیماری های در رابطه با افزایش سن در موش های آزمایشگاهی از راه تجویز اسپرمیدین به آنها پیدا کرده اند.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آی او، یک رویدادی که از روزی که ما به دنیا آمده ایم در بدن وجود دارد و برای همه صدق می کند این است که روند بیولوژیکی پیر شدن بلافاصله شروع می شود و هر روز که می گذرد کمی بیشتر پیشرفت می کند.
هر چه سن مان بالا می رود تغییرات پاتولوژیک بیشتری اتفاق می افتد. این موارد از ضعف قلب گرفته تا از بین رفتن سلول های عصبی و کاهش فعالیت متابولیک را شامل می شود و این روند برگشت ناپذیر است.
یک دلیل برای این تغییرات در رابطه با افزایش سن این است که برخی فرآیندهای پاکسازی سلولی، دیگر مانند سالهای جوانی عمل نمی کنند. فرایندی به نام خودخواری یا اتوفاژی وجود دارد که نوعی سیستم بازیافت است که اجزای اضافی یا صدمه دیده سلول را شکسته و بازیافت می کند. این امر سلول ها را متناسب نگه می دارد و از آنها در مقابل خیلی از بیماری ها محافظت می کند. متأسفانه طی سال ها با افزایش سن عملکرد اتوفاژی کمتر می شود.
یک گروه متشکل از متخصصین مغز و اعصاب، پزشکان هسته ای و زیست شناسان مولکولی به رهبری پروفسور "اوگنی پونیماسکین"(Evgeni Ponimaskin) از موسسه نوروفیزیولوژی دانشکده پزشکی هانوفر(MHH) آلمان حالا راهی برای احیای اتوفاژی پیدا کرده اند. ماده خود بدن به نام "اسپرمیدین"(spermidine) می تواند یک اثر ضد پیری واقعی داشته باشد.
اسپرمیدین در هر سلول از بدن وجود دارد اما با افزایش سن غلظت آن کاسته می شود. پروفسور پونیماسکین در اینباره اظهار داشت: در این مطالعه، ما چگونگی تاثیر اسپرمیدین در مدت طولانی بر اندام هایی را که معمولاً تحت تاثیر پیری قرار دارند و روند ایجاد آنرا بررسی کردیم. دانشمندان از راه آب شرب اسپرمیدین را به مدت شش ماه به موش های مسن دادند. نتیجه نشان داد که این موش ها اثرات ضد پیری قابل توجهی در مقایسه با حیوانات هم سن و درمان نشده خود دارند.
رهبر مطالعه اضافه کرد: مکمل اسپرمیدین نشان داد که حیوانات کمتر گرفتار صدمه در کلیه و کبد می شوند. ریزش مو در ارتباط با سن هم به صورت قابل توجهی کمتر از گروه کنترل شده بود. به علت وجود اسپرمیدین، لکه های طاسی بسیار کمی در پشت سر وجود داشت و این حالتی معمول است که در موش های مسن رخ می دهد.
محققان بخصوص تحت تاثیر محافظتی اسپرمیدین بر قلب قرار گرفتند. آنها دریافتند که اثر محافظت قلبی اسپرمیدین در ارتباط با کاهش کوتاه شدن تلومرها در بافت قلب است. تلومرها از انتهای کروموزوم های سلول های بدن ما در مقابل تخریب محافظت می کنند. کروموزوم ها حامل اطلاعات ژنتیکی ما هستند. هر بار که سلول ها تقسیم می شوند، انتهای آنها کمی کوتاه می شود. وقتی سلول ها از تقسیم جلوگیری می کنند(در این مطالعه سلول های عضلانی قلب)، تلومرها بیشتر کوتاه می شوند. در بعضی موارد آنها آنقدر کوتاه می شوند که به اصطلاح عملیات مرگ سلولی برنامه ریزی شده شروع می شود. طول تلومرها در موش هایی که مکمل اسپرمیدین را مصرف کرده بودند مشابه حیوانات جوان بود.
اسپرمیدین یک ماده درون زا و طبیعی است که برای نخستین بار در مایع منی مردان کشف شده است. ازاین رو اسپرمیدین نامیده می شود. با این وجود حالا شناخته شده است که در تمام سلول های بدن وجود دارد و بعضی از باکتری های روده هم می توانند این ماده را تولید کنند. اما مقدار زیاد این ماده باید از راه غذا بعنوان مثال جوانه گندم، پنیر، محصولات سویا و حبوبات به بدن منتقل شود. این ماده، اتوفاژی را در سلول های ما فعال می کند و سبب تجزیه عوامل بیماری زای مهاجم، پروتئین های معیوب و اجزای سلولی می شود.
یافته های این مطالعه در مجله "GeroScience" منتشر گردید.




منبع:

0.0 / 5
1086
1399/12/06
21:59:58
تگهای مطلب: اطلاعات , بازی , پزشكی , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی