پیشبینی ها درباره نامزدهای دریافت نوبل پزشكی ۲۰۱۹

پیشبینی ها درباره نامزدهای دریافت نوبل پزشكی ۲۰۱۹ نیو وبلاگ: مراسم اعطای جوایز نوبل 2019 از فردا در استكهلم سوئد شروع به كار می كند و در نخستین روز جایزه نوبل پزشكی اعطا خواهد شد.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، هر ساله با نزدیك شدن به اهدای جوایز "نوبل"، كارشناسان این حوزه راجع به برندگان این جایزه پیشبینی هایی را انجام می دهند. امسال هم پیشبینی هایی راجع به برنده جایزه نوبل پزشكی صورت گرفته است.
در پیشبینی های برنده نوبل پزشكی امسال مطرح شده كه چندین محقق كه راجع به "اوتیسم" تحقیقات انجام داده اند، در فهرست برندگان این جایزه هستند.
امسال چند محقق روی ساخت تكنیكی كار كرده اند كه "اپتوژنتیك" نام دارد و برای فعال و یا غیرفعال كردن نورون ها از نور چشمك زن استفاده می نماید.
یكی از سازندگان این ابزار، "كارل دیسروث"(Karl Deisseroth) از دانشگاه "استنفورد" است كه از ابزار " اپتوژنتیك" بهره برده تا نشان دهد خاموش و روشن كردن برخی نورون ها می تواند مشكلات اجتماعی در موش هایی كه ژن "شبه پروتئین شماره دو وابسته به كانتكتین"(CNTNAP۲) خویش را از دست داده اند، آسان كند.
" CNTNAP۲" مهم ترین ژن بیماری اوتیسم است.
از دیگر محققانی كه می تواند برنده نوبل پزشكی امسال باشد، یك محقق هلندی به نام "هانس كلورز"(Hans Clevers ) است.
وی مولفه های اصلی یك مسیر نشانه گذاری به نام "WNT" را كه با سرطان و اوتیسم پیوند محكمی دارد، شناسایی كرد.
از سوی دیگر برخی از پیشبینی كنندگان معتبر جایزه امسال معتقدند كه دانشمندانی كه ابزاری برای توالی سازی "دی ان ای"(DNA) استفاده كردند هم می توانند از مدعیان جایزه نوبل پزشكی باشند.
یكی از این محققان "ماروین كراترز"(Marvin Caruthers) از دانشگاه "كلرادو بولدر" است.
محققان دیگر "لروی هود"(Leroy Hood) از انستیتو سیستم های زیست شناسی در واشنگتن و "مایكل هانكپلر"( Michael Hunkapiller) از شركت علوم زیستی "پسفیك"(Pacific ) در كالیفرنیا هستند. كار آنها سبب شد كه ژنوم افراد اوتیسمی و خانواده های آنها توالی سازی شود.
طی چند سال گذشته، در ماه اكتبر این زمزمه به گوش می رسد كه سازندگان روش ویرایش ژن "كریسپر"(CRISPR) برنده نوبل پزشكی خواهند شد كه طبیعتا امسال هم از این قاعده مستثنی نیست.
این ابزار در تولید موش و میمون هایی با جهش در ژن های مهم اوتیسم موثر است.
یكی دیگر از مدعیان اصلی نوبل پزشكی امسال "استوارت شرایبر"(Stuart Schreiber) از دانشگاه هاروارد است كه مسیر ژنی"mTOR" را كشف كرد كه نه تنها با اوتیسم، بلكه با سرطان، متابولیسم و سیستم ایمنی مرتبط می باشد.
همینطور "جیمز تامسون"(James Thomson) از دانشگاه " ویسكانسین-مَدیسن" هم از دیگر مدعیان است كه در استفاده از "سلول های بنیادی" در تحقیقات پیشگام بود.
سلول های بنیادی در مطالعه سلول های عصبی مشتق شده از افراد اوتیسمی كه در آزمایشگاه ساخته شده اند، موثر هستند.



5.0 / 5
4046
1398/07/15
12:37:32
تگهای مطلب: پزشكی , تحقیقات , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی