بزرگترین كشتی هوایی هیدروژنی جهان در حال ساخت است
شرکت هوایی ˮسرگی برینˮ بنیان گذار شرکت گوگل موسوم به ˮLTAˮ در تلاش است تا با به پرواز درآوردن بزرگترین ˮکشتی هواییˮ(airship) سوخت هیدروژنی دنیا ضمن حمل و نقل انبوهی از مسافران در سراسر دنیا به جنگ آلودگی هوا نیز برود.
به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، به نظر می رسد که شرکت هوایی "سرگی برین" بنیان گذار گوگل می خواهد رکورد پیل هیدروژنی را بشکند و کشتی های هوایی عظیمی را به پرواز درآورد که بعنوان یک انقلاب در صنعت حمل و نقل هوایی محسوب خواهند شد و قادر به عبور از اقیانوس ها به روشی سازگار با محیط زیست خواهند بود.
تا حالا بزرگترین پیل سوختی هیدروژنی که قادر به پرواز بوده است، یک سیستم ۰.۲۵ مگاواتی بوده که در قالب هواپیمای مسافربری شرکت "زیروآویا"(ZeroAvia) به پرواز درآمده است و حالا "سرگی برین" می خواهد به ساخت یک سفینه با پیشرانه ۱.۵ مگاوات اقدام نماید.
بدین سبب پیش از ایجاد یک سیستم پرنده ۱.۵ مگاواتی، چند مانع وجود دارد. با این وجود این شرکت در راه صحیح قرار دارد. نخستین نمونه اولیه این شرکت موسوم به "Pathfinder ۱" مقرر است اواخر سال جاری به لطف باتری ها به هوا بلند شود. این کشتی هوایی به لطف ۱۲ موتور الکتریکی خود می تواند تا ۱۴ مسافر را حمل کند.
دکتر "جوزف کالو" از مرکز هوافضای آلمان(DLR) که در حال ساخت یک پیل سوختی ۱.۵ مگاواتی برای تامین انرژی یک هواپیمای ۶۰ نفره است، استفاده از هیدروژن برای تامین انرژی کشتی های هوایی را بسیار منطقی می داند. وی توضیح می دهد که کشتی های هوایی با بهره بردن از پیل های سوختی هیدروژنی حتی بازده بیشتری هم خواهند داشت.
چشم انداز شرکت "LTA" برای سفینه های هوایی خود تکمیل و سرعت بخشیدن به اقدامات بشردوستانه و واکنش در مقابل بلایای طبیعی خصوصاً در مناطق دور افتاده است که به سبب محدود بودن یا نبود زیرساخت های لازم به آسانی با هواپیما و قایق و کشتی قابل دسترس نیستند و از آنجائیکه سفینه های هیدروژنی مانند هواپیماها و قایق ها به باند فرود یا بندر نیازی ندارند، به آسانی می توانند در مناطقی که چنین زیرساختی ندارند مستقر شوند.
علاوه بر این، این سفینه های هوایی انتشار صفر کربن دارند و بطور قابل توجهی موجب کاهش اثر کربن در صنعت هواپیمایی می شوند.
هنوز هیچ تاریخی مشخص نشده است که چه زمانی می توانیم نمونه اولیه چنین سفینه هایی را ببینیم، اما باز هم خبر خوبی است که شرکتها برای رسیدن به این اهداف تلاش می کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب