ویتامین دی درد سرطان را می کاهد پژوهشگران موسسه کارولینسکا واقع در استکهلم سوئد دریافتند ویتامین دی سبب کاهش نیاز بیماران سرطانی به داروهای مُسکن و کاهش احساس گیجی حاصل از مصرف این داروها می شود. به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایرنا از پایگاه خبری هلث، این تحقیقات با مشارکت ۲۴۴ بیمار سرطانی در مرحله درمان های تسکینی در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ میلادی انجام گرفت. در شروع تحقیقات تمام بیماران گرفتار کمبود ویتامین دی بودند. داوطلبان به مدت ۱۲ هفته با بهره گیری از دُز بالای ویتامین دی یا دارونما تحت درمان قرار گرفتند و هر چهار هفته شدت درد آنها اندازه گیری شد. در نتیجه این آزمایش مشخص شد بدن بیماران واکنش مطلوبی نسبت به ویتامین دی دارد و بیمارانی که با بهره گیری از این ویتامین درمان شدند، درد کمتری را تجربه کرده و داروهای مسکن کمتری مصرف کردند. همین طور میزان گیجی این بیماران در مقایسه با سایرین کمتر بود. مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، انواع پنیر، شیر، حبوبات، روغن ماهی، آب پرتقال و خاویار حاوی مقدار زیادی ویتامین دی هستند؛ همین طور مکمل های مختلفی نیز برای جبران کمبود این ویتامین دردسترس است. کمبود ویتامین دی در مراقبت های تسکینی بیماران سرطانی، یک عارضه شایع است که برمبنای تحقیقات پیشین با میزان درد، حساسیت به عفونت، گیجی، افسردگی و کاهش کیفیت زندگی ارتباط دارد. مراقبت های تسکینی برمبنای تعریف سازمان جهانی بهداشت شامل تمام اقداماتی است که برای کاستن رنج و درد بیماران و بهبود کیفیت زندگی آنها انجام می شود. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cancers انتشار یافته است.