کاوشگر اروپا بار دیگر از کنار عطارد گذر کرد

کاوشگر اروپا بار دیگر از کنار عطارد گذر کرد نیو وبلاگ: نیو وبلاگ: فضاپیمای اروپایی بپی کلمبو(BepiColombo) در گذری تا فاصله ی 150 مایلی(241 کیلومتری) سیاره ی عطارد سفر کرد.


به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، این پرواز به فضاپیمای بپی کلمبو کمک می نماید تا سرعت خودرا کم کند و بتواند در عرض دو سال و نیم وارد مدار عطارد شود.
کاوشگر عطارد اروپا، روز دوشنبه(۱۹ ژوئن) به سیاره ی هدف خود نگاهی دقیق انداخت و انتظار می رود که به زودی تصاویر جدید و هیجان انگیزی از این سیاره به زمین برسد.
این پرواز سومین گذر بپی کلمبو از کنار عطارد بود که این فضاپیما را در فاصله ی بسیار نزدیکی از سیاره عطارد در فاصله ۱۴۷ مایلی(۲۳۶ کیلومتری) در ساعت ۱۵: ۳۴ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۳: ۰۴ دوشنبه به وقت ایران) قرار داد. این نزدیک تر از فاصله ای است که دو مدارگرد کاوشگر در طول ماموریت اصلی خود به دور عطارد به آن دست خواهد یافت.
هدف اصلی این پرواز، ثبت نماهای نزدیک خیره کننده از سطح عطارد نیست، بلکه کاهش سرعت کاوشگر با بهره گیری از گرانش عطارد است تا بتواند در اواخر سال ۲۰۲۵ وارد مدار این سیاره شود.
فرانک بودنیک(Frank Budnik)، کارشناس دینامیک پرواز آژانس فضایی اروپا در اطلاعیه ای اظهار داشت: فضاپیمای ما با انرژی بسیار زیادی آغاز به کار کرد برای اینکه از زمین پرتاب شد و مانند سیاره ما به دور خورشید می چرخد. به جهت اینکه به مدار عطارد برسیم، باید سرعت خودرا کاهش دهیم و از گرانش زمین، زهره و عطارد استفاده نمائیم.
ماموریت بپی کلمبو، پروژه ی مشترک آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن(JAXA) و سومین فضاپیما در تاریخ است که نگاهی به عطارد یعنی درونی ترین سیاره منظومه شمسی ما می اندازد.
بااینکه عطارد بطور متوسط ۱۰ برابر از مشتری به زمین نزدیک تر است، اما رسیدن به درونی ترین سیاره ی منظومه ما به اندازه ی رسیدن به غول گازی مشتری طول می کشد. دلیلش این است که یک فضاپیما در مدار عطارد باید دائما در مقابل کشش گرانشی قدرتمند خورشید مقاومت کند. برای انجام این کار، بپی کلمبو، که در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد، درحال انجام پروازهای محاسبه شده ی دقیق از کنار سیارات در طول مسیر خود است در صورتیکه در مدار خورشید قرار دارد. این کاوشگر قبل از این دو بار در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ و در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۲ از کنار عطارد عبور کرده است. قبل از آن، این فضاپیما یک دفعه از کنار زمین و دو بار از کنار زهره گذشته است.
بودنیک می گوید: در صورتیکه بپی کلمبو کشش گرانشی عطارد را احساس می کند، با سرعت ۳.۶ کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند. این کمی بیش از نیمی از سرعتی است که طی دو پرواز قبلی از نزدیکی عطارد داشته است.
بودنیک اضافه کرد: این گذر قدر سرعت فضاپیما را در مقایسه با خورشید به میزان ۰.۵ مایل در ثانیه(۰.۸ کیلومتر بر ثانیه) می کاهد و جهت آنرا ۲.۶ درجه تغییر می دهد.
سه گذر دیگر از کنار عطارد صورت خواهد گرفت تا بپی کلمبو در نهایت به اندازه ی کافی آهسته شود که توسط این سیاره صخره ای که تنها کمی بزرگتر از ماه زمین است به دام بیوفتد. این گذرها در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۴، دسامبر همان سال و آخرین مورد در ژانویه سال ۲۰۲۵ صورت خواهد گرفت.
از آنجا که تعدادی از ابزارهای فضاپیما در طول سفر عملیاتی می شوند، دانشمندان جهت استفاده از این فرصت برای اندازه گیری محیط درحال جوش اطراف عطارد هیجان زده هستند.
بپی کلمبو دارای سه دوربین مانیتورینگ با وضوح پایین است که در طول پرواز مشغول گرفتن تصاویر سیاه و سفید از این سیاره کم کاوش شده هستند.
یوهانس بنخوف(Johannes Benkhoff)، دانشمند پروژه بپی کلمبو در آژانس فضایی اروپا در اطلاعیه ای اظهار داشت: دو گذر قبلی عطارد نتایج علمی جالبی را به دنبال داشته است. به عنوان مثال، این کاوشگر نخستین اندازه گیری ها را از مغناطیس کره داخلی ضعیف جنوبی این سیاره انجام داد و ترکیب ذرات حامله را در این منطقه نمایش داد.
بنخوف اظهار داشت: جمع آوری داده ها در طول پرواز برای تیم های علمی بسیار باارزش است تا بررسی نمایند که ابزارهایشان پیش از ماموریت اصلی به درستی کار می کنند. همین طور فرصت جدیدی را برای مقایسه آنها با داده های جمع آوری شده توسط فضاپیمای مسنجر ناسا که در طول ماموریتی در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به سمت عطارد سفر کرد، فراهم می آورد.
فضاپیمای بپی کلمبو از دو مدارگرد تشکیل شده است که هم اکنون در منظومه ی شمسی روی هم قرار گرفته اند. در نتیجه، تعدادی از ابزارهای کاوشگر در طول حرکت پوشیده می شوند. اما در طول پرواز روز دوشنبه، دو ابزار طراحی شده برای اندازه گیری شکل سطح عطارد و مطالعه میدان گرانشی آن، برای نخستین بار داده ها را جمع آوری می کنند. دوربین های اصلی مدارگردها با وضوح بالا، متاسفانه هنوز در دسترس نخواهند بود.
این دو کاوشگر قبل از این عطارد را از نزدیک بررسی نموده بودند. مارینر ۱۰ ناسا سه بار در سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۷۵ از کنار عطارد عبور کرد و نخستین عکس از این سیاره را ثبت نمود.




منبع:

0.0 / 5
346
1402/03/31
09:48:56
تگهای مطلب: پروژه , دانشمند , دوربین , سیاره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی