رییس دانشگاه تهران خبر داد

شروع کار مطالعاتی ماهواره تحقیقاتی مشترک با دانشگاه دولتی مسکو

شروع کار مطالعاتی ماهواره تحقیقاتی مشترک با دانشگاه دولتی مسکو به گزارش نیو وبلاگ، رئیس دانشگاه تهران از آغاز کار مطالعاتی ماهواره تحقیقاتی مشترک بین این دانشگاه و دانشگاه دولتی مسکو اطلاع داد.



به گزارش نیو وبلاگ به نقل از ایسنا، سیدمحمد مقیمی در بیست ودومین کنفرانس انجمن هوافضای ایران که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار گردید، اظهار داشت: لازم است یک انسجام ساختاری در حوزه تحقیقات دانشگاهی حوزه هوافضا ایجاد شود تا با تجمیع پروژه های تحقیقاتی کوچک و متوسط حوزه هوافضا، می توانیم پروژه های عظیمی را به اجرا درآوریم.

وی ظرفیتهای موجود در عرصه فناوری های فضایی را مزیتی نسبی برای کشور برشمرد و اضافه کرد: دشمنان در هیچ حوزه ای مشتاق دیدن پیشرفت های کشور نیستند و مانع تراشی می کنند. این مانع تراشی ها در عرصه فضایی که کاربردهای چندگانه دارد، بیشتر است؛ بدین سبب لازم است با یک عزم جمعی، موازی کاری ها در حوزه تحقیقات هوافضا به حداقل ممکن برسد و ظرفیت هایمان را تجمیع نماییم و پروژه های بزرگ و کلانی در حوزه هوافضا در سطح بین المللی به اجرا درآوریم.

رییس دانشگاه تهران با اشاره به شروع کار مطالعاتی ماهواره تحقیقاتی مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو، اظهار امیدواری کرد این ماهواره تحقیقاتی بمنظور استفاده های علمی، به فضا پرتاب شود.

مقیمی در شروع سخنانش بیان داشت: در کنار این که کاربردهای دفاعی حوزه هوافضا در کشور زبانزد است ولی بنظر می رسد این کاربرد، سایه ای روی کاربردها در عرصه های دیگر انداخته است. وظیفه ما در دانشگاه تهران این است که برای توسعه کاربردهای این حوزه تلاش نماییم.

وی با اشاره به بحث سرریز دانش، اشاره کرد: تجربیات موفق در یک مجموعه از شرکتها می تواند سرریز به حوزه های مشابه دیگر شود. بدین سبب باید ظرفیتهای حوزه هوافضا برای توسعه بخش های دیگر کشورمان مورد توجه قرار گیرد و دایره تعامل آن با حوزه های فنی، علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی و رفتاری مشخص شود. لازم است کاربست های حوزه هوافضا در سایر بخش ها نظیر کشاورزی، آمایش سرزمین و نقشه برداری و غیره دیده شود.

رییس دانشگاه تهران اضافه کرد: خیلی اوقات یک سوال کلیدی در جامعه مطرح می شود که چطور با ظرفیتهای خوبی که در عرصه هوافضا در حوزه های دفاعی و امنیتی داریم، اما شاهد سرریز دانش فضایی به حوزه های صنعتی همچون خودروسازی نیستیم که با این همه نقصان و کاستی مواجهند. بدین سبب لازم است کاربست تجربه ها و نوآوری های حوزه دفاعی هوافضا در بخش های اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیکی کشور را مورد توجه و بهره برداری قرار دهیم که بنظر می رسد دراین زمینه غفلت های زیادی انجام شده است.

وی گفت: درباب سرریز دانش و فناوری و استفاده از ظرفیتهای پیشرفت علم و فناوری حوزه هوافضا باید بتوانیم حوزه های تعاملی را توسعه داده و مباحث علمی و فناوری و فناوری های حاصل از آنرا برای بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورمان مورد استفاده قرار دهیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مقیمی همین طور بر اولویت بخشی و پرداختن ویژه به تجاری سازی دانش هوافضا و توسعه فرصت های کسب وکار در رابطه با آن، به ویژه کسب وکارهایی که حالت میان رشته ای دارند و مباحث چند لایه و پیچیده را پیگیری می کنند، اصرار کرد.

رییس دانشگاه تهران با اشاره به توسعه شعبه های دانشگاه تهران در خارج از کشور، اظهار داشت: طرف های دانشگاهی در کشور عراق خیلی علاقمند هستند و از مطالبات جدی آنها است که مباحث علمی در عرصه فضایی را در این کشور توسعه دهیم.




0.0 / 5
278
1402/12/19
13:40:37
تگهای مطلب: اقتصاد , پروژه , تحقیقات , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
newweblog.ir - حقوق مالکیت معنوی سایت نیو وبلاگ محفوظ است

نیو وبلاگ

وبلاگ عمومی